Tiramisu cu influente siciliene

  • Timp preparare
    30 minute
  • Timp Gătire
    10 ore la frigider
  • Porții
    6 Persoane

Atunci cand spunem Tiramisu gandul nostrum zboara la un desert delicious italian insa ceea ce va propunem este o varianta cu influente siciliene. Tiramisu este o prajitura savuroasa si cremoasa, ce combina piscoturile italiene insiropate in cafeaua proaspat facuta cu crema de mascarpone si lichior de migdale.

Ingredients

Preparare

Inainte de a ne apuca de compozitie trebuie sa masuram cate piscoturi intra pe un rand in vasul ales (vom avea 2 randuri) si taiem daca este nevoie din cateva pentru a fi acoperita uniform toata suprafata.

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Separam albusurile de galbenusuri de la cele 3 oua

Pas 2

Punem amaretto (sau alta tarie din ingrediente) si esenta de migdale in cafeaua proaspata si amestecam

Pas 3

Prin acest amestec vom inmuia pentru 2-3 secunde fiecare piscot si vom umple primul rand

Pas 4

Separat punem galbenusurile impreuna cu zaharul si le amestecam cu telul/mixerul pana se omogenizeaza

Pas 5

Peste acestea adaugam crema de mascarpone si amestecam cu mixerul pana se integreaza in compozitie

Pas 6

Intr-un alt vas adaugam albusurile cu putina sare si le batem cu mixerul/telul la viteza mare pana se fac spuma. Acesta se adauga treptat peste compozitia de galbenusuri, zahar si mascarpone si se integreaza prin miscari circulare largi, pentru a avea o compozitie aerata

Pas 7

Peste primul strat de piscoturi punem jumatate din compozitia de crema pe care o nivelam cu ajutorul unei spatule

Pas 8

Apoi, punem si al-doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si peste acestea, restul de crema

Pas 9

Peste crema vom pune cu ajutorul unei site cacaoa amara acoperind toata suprafata. Prajitura se pune la frigider si se serveste a-doua zi (min 10 ore la frigider)

Pas 10

Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.