- Bucatarie: italiană
- Dificultate: medie


-
Timp preparare30 minute
-
Timp Gătire10 ore la frigider
-
Porții6 Persoane
Atunci cand spunem Tiramisu gandul nostrum zboara la un desert delicious italian insa ceea ce va propunem este o varianta cu influente siciliene. Tiramisu este o prajitura savuroasa si cremoasa, ce combina piscoturile italiene insiropate in cafeaua proaspat facuta cu crema de mascarpone si lichior de migdale.
Ingredients
Preparare
Inainte de a ne apuca de compozitie trebuie sa masuram cate piscoturi intra pe un rand in vasul ales (vom avea 2 randuri) si taiem daca este nevoie din cateva pentru a fi acoperita uniform toata suprafata.



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Separam albusurile de galbenusuri de la cele 3 oua



Punem amaretto (sau alta tarie din ingrediente) si esenta de migdale in cafeaua proaspata si amestecam



Prin acest amestec vom inmuia pentru 2-3 secunde fiecare piscot si vom umple primul rand



Separat punem galbenusurile impreuna cu zaharul si le amestecam cu telul/mixerul pana se omogenizeaza



Peste acestea adaugam crema de mascarpone si amestecam cu mixerul pana se integreaza in compozitie



Intr-un alt vas adaugam albusurile cu putina sare si le batem cu mixerul/telul la viteza mare pana se fac spuma. Acesta se adauga treptat peste compozitia de galbenusuri, zahar si mascarpone si se integreaza prin miscari circulare largi, pentru a avea o compozitie aerata



Peste primul strat de piscoturi punem jumatate din compozitia de crema pe care o nivelam cu ajutorul unei spatule



Apoi, punem si al-doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si peste acestea, restul de crema



Peste crema vom pune cu ajutorul unei site cacaoa amara acoperind toata suprafata. Prajitura se pune la frigider si se serveste a-doua zi (min 10 ore la frigider)



Sa aveti pofta!
Poate o sa iti placa si
Tiramisu cu influente siciliene
Ingredients
Follow The Directions
Inainte de a ne apuca de compozitie trebuie sa masuram cate piscoturi intra pe un rand in vasul ales (vom avea 2 randuri) si taiem daca este nevoie din cateva pentru a fi acoperita uniform toata suprafata.



Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente. Separam albusurile de galbenusuri de la cele 3 oua



Punem amaretto (sau alta tarie din ingrediente) si esenta de migdale in cafeaua proaspata si amestecam



Prin acest amestec vom inmuia pentru 2-3 secunde fiecare piscot si vom umple primul rand



Separat punem galbenusurile impreuna cu zaharul si le amestecam cu telul/mixerul pana se omogenizeaza



Peste acestea adaugam crema de mascarpone si amestecam cu mixerul pana se integreaza in compozitie



Intr-un alt vas adaugam albusurile cu putina sare si le batem cu mixerul/telul la viteza mare pana se fac spuma. Acesta se adauga treptat peste compozitia de galbenusuri, zahar si mascarpone si se integreaza prin miscari circulare largi, pentru a avea o compozitie aerata



Peste primul strat de piscoturi punem jumatate din compozitia de crema pe care o nivelam cu ajutorul unei spatule



Apoi, punem si al-doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea si peste acestea, restul de crema



Peste crema vom pune cu ajutorul unei site cacaoa amara acoperind toata suprafata. Prajitura se pune la frigider si se serveste a-doua zi (min 10 ore la frigider)



Sa aveti pofta!




















































Lasa un comentariu